Вiддiлення Нотарiальної палати України в Хмельницькій областi


 

Наказ Міністерства фінансів від 09.11.2015 № 999

Про затвердження Змін і доповнень до Інструкції про порядок обчислення та справляння державного мита

Перекглянути на сайті Верховної Ради України...

Набирає чинності 18.12.2015

Коментар:

До глави 1 розділу V Інструкції внесені наступні зміни:

а) Виключені наступні пункти 5, 6, 15 Інструкції, а саме:

5. При обчисленні суми державного мита за посвідчення договорів відчуження фізичними особами житлових будинків, квартир або їх частин, кімнат, садових (дачних) будинків, інших об’єктів нерухомості вартість таких договорів приймається виходячи із суми договору, але не нижче оціночної вартості такого майна, а за посвідчення договорів відчуження юридичними особами зазначених у цьому пункті об’єктів нерухомості - не нижче балансової вартості з урахуванням коефіцієнтів індексації вартості цих об’єктів та зносу на момент відчуження.
6. Державне мито за посвідчення договорів відчуження земельних ділянок фізичною особою обчислюється та справляється із суми договору, але не нижче оціночної вартості земельної ділянки.
При здійсненні зазначених цивільно-правових договорів сплата державного мита провадиться за ставками, які встановлені Декретом.

15. За посвідчення договорів відчуження фізичною особою транспортних засобів, інших самохідних машин і механізмів державне мито справляється виходячи із суми договору, але не нижче оціночної вартості.

 

б) Доповнено пунктом 6-1:

"6-1. За посвідчення договорів застави (в тому числі аграрних розписок) державне мито справляється, виходячи з договірної вартості предмета застави за ставкою, визначеною підпунктом «у» пункту 3 статті 3 Декрету."