Вiддiлення Нотарiальної палати України в Хмельницькій областi


 

Повідомлення ДП «НАІС» від 11.01.2016

Щодо формування та друку заяв у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно

Шановні співробітники органів державної реєстрації прав та нотаріуси!

 

 

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» (далі - Підприємство) повідомляє наступне.

 Порядком державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень (далі - Порядок), що затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.2015 № 1127, зокрема, встановлена процедура та порядок подачі та опрацювання заяв у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно (далі - заяви).

Відповідно до пункту 7 Порядку, державний реєстратор та нотаріус за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав формує та роздруковує заяву у двох примірниках, на якій заявник (за умови відсутності зауважень до відомостей, зазначених у ній) та особа, яка сформувала таку заяву, проставляють підписи.

Формування та подальша передача вищезазначених заяв для прийняття рішення та внесення запису до реєстру здійснюється за допомогою програмного забезпечення АРМ «Державний реєстратор» (державними реєстраторами органів державної реєстрації прав) та АРМ «Нотаріус» (нотаріусами) за посиланням <http://register.informjust.ua>/rst , що є складовою частиною програмного забезпечення Державного реєстру прав.

Як державні реєстратори органів державної реєстрації прав, так і нотаріуси на сьогодні вже  працюють з даним програмним забезпеченням, в якому  здійснюється формування Інформаційних довідок з Державного реєстру прав. 

Робота з даним програмним забезпеченням здійснюється з використання браузера Opera.

 Детально  робота  АРМ «Державний реєстратор» описана в «Інструкції користувача (Державний реєстр речових прав на нерухоме майно)», за посиланням http://www.informjust.ua/document/1038.

За додатковими роз’ясненнями прохання звертатись за телефоном Call-центру 0-800-508-584.

 

З повагою,

ДП «НАІС»