Вiддiлення Нотарiальної палати України в Хмельницькій областi


 

Повідомлення Управління державної реєстрації ГТУЮ у Хмельницькій обл. від 28.12.2016

Опубліковано зміни у законодавстві щодо сплати адміністративного збору за проведення державної реєстрації прав та бізнесу.

З 01 січня 2017 року набирає чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів” від 06.12.2016 року №1774-VIII. Даним нормативно-правовим актом внесено зміни до низки законодавчих актів у сфері державної реєстрації, зокрема:

У Законі України “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень” (далі - Закон), 
1) у частині третій статті 32:
друге речення доповнено словами "крім випадків, передбачених цим Законом"
доповнити абзацом другим такого змісту:
"Міністерство фінансів України під час здійснення повноважень з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині моніторингу достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та своєчасного і в повному обсязі отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду України, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, безоплатно отримує відомості з Державного реєстру прав в електронній формі у форматі бази даних, витягу та/або в іншому вигляді на підставі договорів, укладених з технічним адміністратором"
2) у статті 34:
слова "мінімальна заробітна плата" в усіх відмінках і числах замінити словами "прожитковий мінімум для працездатних осіб" у відповідному відмінку і числі;
абзац перший частини сьомої викладено в такій редакції:
"7. Адміністративний збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації прав, та округлюється до найближчих 10 гривень".

У Законі України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань":
1) у частині сьомій статті 11:
абзац перший доповнити словами "крім випадків, передбачених цим Законом"
доповнити абзацом другим такого змісту:
"Міністерство фінансів України під час здійснення повноважень з контролю за дотриманням бюджетного законодавства в частині моніторингу достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та своєчасного і в повному обсязі отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітних плат, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду України, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, безоплатно отримує відомості з Єдиного державного реєстру в електронному вигляді у форматі бази даних, витягу та/або в іншій формі на підставі договорів, укладених з технічним адміністратором"
2)у статті 36:
у частинах першій і четвертій слова "мінімальна заробітна плата"в усіх відмінках і числах замінити словами "прожитковий мінімум для працездатних осіб" у відповідному відмінку і числі;
частину п'яту викласти в такій редакції:
"5. Адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень".

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! З 01 СІЧНЯ 2017 РОКУ ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ ДЛЯ ПРАЦЕЗДАТНИХ ОСІБ УСТАНОВЛЕНО В РОЗМІРІ 1600 ГРИВЕНЬ (ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік»).